Μελομακαρονα 2013


Απο τα πλεον δημοφιλη παραδοσιακα ελληνικα κεαρστικα της εορταστικης περιοδου, τα μελομακαρονα οπως και οι κουραμπιεδες (επιφυλασσομαι σε επομενο ποστ), ειναι σχετικα ευκολο να φτιαχτουν, οταν υπαρχει μερακι, καποια δοκιμασμενη συνταγη και φυσικα τα απαραιτητα υλικα.

Προσωπικα ειμαι θυμα της τεχνολογιας απο την ανοιξη του 2012 που μπηκε στην κουζινα του σπιτιου μου το Thermomix, και ετσι ακολουθω την ευκολια που μου παρεχει για να φτιαξω, γρηγορα, ξεκουραστα και κυριως με αξιοπιστα παντα αποτελεσματα τα δικα μου μελομακαρονα.

Αυτο στο οποιο μπορει κανεις να διαφοροποιηθει ειναι αν θα βαλει ή οχι ελαιολαδο (εμεις το αποφευγουμε γιατι τα κανουν πιο “βαρια”), με τι ειδους τριμμενο ξηρο καρπο θα τα πασπαλισει, τι ειδους και ποσο κονιακ θα χρησιμοποιησει, αν και ποσο σιμιγδαλι θα χρησιμοποιησει (εγω δεν εβρισκα που ειχαμε σιμιγδαλι και ετσι δεν εβαλα, μια χαρα βγηκαν) και φυσικα ποσο πρεπει να ψηθουν.

Καλες γιορτες!

Sharing is caring!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.