Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο απλά. Πάμε λοιπόν…
για τη ζύμη για 24 cupcakes:
- 500γρ. βουτυρο Κέρκυρας – σε θερμοκρασία δωματίου
- 500γρ. ζαχαρη αχνη
- 500γρ. αλευρι φαριναπ ή για όλες τις χρήσεις μαζι με 2 κουτάλακια baking powder
- 1/2 κουταλια αλάτι
- 4 αυγά
- 2 βανιλεττα
- ξυσμα απο 1 λεμόνι
για το γλασο:
- 2 κούπες ζαχαρη
- 4 κουταλιες ζεστό νερό ή γαλα
- ξυσμα απο 1/2 λεμόνι
- 1 βανιλεττο
εκτέλεση:
- χτυπάμε το βουτυρο να μαλακωσει
- προσθέτουμε τη ζαχαρη και σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατευουμε με το μιξερ
- χρησιμοποιούμε scooper παγωτού για να γεμίζουμε χάρτινες φορμιτσες για κεκακια μέχρι τη μέση
- βάζουμε τις φορμιτσες σε ειδικό αντικολλητικο ταψί για κεκακια και ψηνουμε για 20′ στους 180 βαθμούς ή 160-170 με αέρα
- φτιάχνουμε το γλασο ανακατεύουν της τα υλικά και το βάζουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο.
- αφήνουμε τα κεκακια να κρύωσουν πριν τα γλασαρουμε.