Συνταγή για βασικά cupcakes


20120205-105332.jpg

Τα καλύτερα πράγματα στη ζωή είναι και τα πιο απλά. Πάμε λοιπόν…

για τη ζύμη για 24 cupcakes:

  • 500γρ. βουτυρο Κέρκυρας – σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ. ζαχαρη αχνη
  • 500γρ. αλευρι φαριναπ ή για όλες τις χρήσεις μαζι με 2 κουτάλακια baking powder
  • 1/2 κουταλια αλάτι
  • 4 αυγά
  • 2 βανιλεττα
  • ξυσμα απο 1 λεμόνι

για το γλασο:

  • 2 κούπες ζαχαρη
  • 4 κουταλιες ζεστό νερό ή γαλα
  • ξυσμα απο 1/2 λεμόνι
  • 1 βανιλεττο

εκτέλεση:

  1. χτυπάμε το βουτυρο να μαλακωσει
  2. προσθέτουμε τη ζαχαρη και σιγά σιγά και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατευουμε με το μιξερ
  3. χρησιμοποιούμε scooper παγωτού για να γεμίζουμε χάρτινες φορμιτσες για κεκακια μέχρι τη μέση
  4. βάζουμε τις φορμιτσες σε ειδικό αντικολλητικο ταψί για κεκακια και ψηνουμε για 20′ στους 180 βαθμούς ή 160-170 με αέρα
  5. φτιάχνουμε το γλασο ανακατεύουν της τα υλικά και το βάζουμε για λίγα λεπτά στο ψυγείο.
  6. αφήνουμε τα κεκακια να κρύωσουν πριν τα γλασαρουμε.

 

Sharing is caring!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.