Αυτη η συνταγη ηταν μεγαο στοιχημα, κυριως λογω του κοστους του μοσχαρισιου κρεατος, 1.5 κιλο παρακαλω.
Λοιπον βρηκαμε μια συνταγη στο Pinterest αλλα εγιναν διαφορες παραμβασεις.
Το μαριναρισμα του κρεατος ηταν σχετικα απλο, για 1 περιπου ωρα σε αλατοπιπερο και ελαιολαδο.
Η πρωτη στρωση της γεμισης ηταν βασιλικος με σκορδο. Μετα ηταν τυρι ενταμ, που παρα ειναι μαλακο και λυωνοντας στο ψησιμο κυριολεκτικα εξαφανιστηκε. Το ιδανικο ειναι καποιο σκληρο τυρι οπως προβολονε για παραδειγμα. Μετα ηταν το μπεικον και ξανα τριμμενο τυρι.
Η δυσκολια ηταν το δεσιμο, γιατι ετος απο τον σπαγγο, επιστρατευσαμε και….οδοντογλυφιδες για να το συγκρατησουμε σε ορισμενα σημεια οπως οι ακρες (οι δυσκολιες του πρωταρη).
Η μεγαλη προκληση ηταν το ψησιμο, γιατι κανονικα επρεπε να μπει για λιγο σε τηγανι για να σωταριστει και να “σφραγισει” για λιγα λεπτα γυρω-γυρω πριν μπει στο φουρνο γι ψησιμο. Ομως ηταν τοσο μεγαλο που…δεν χωραγε δε κανενα τηγανι ή κατσαρολα. Ετσι μπηκε κατευθειαν στη γαστρα για λιγη ωρα, στο γκριλ, με συχνα γυρισματα και μετα εμεινε για να ψηνεται για περιπου 1.5 ωρα.
Το αποτελεσμα μας αποζημιωσε. Γευστικα πεντανοστιμο και αρκετα ευπαρουσιαστο. Μαλιστα αφου ηταν τοσο μεγαλο, περισσεψε αρκετο γι 2η και 3η μερα, που ηταν ακομη πιο νοστιμο καθως ειχαν “δεσει” περισσοτερο οι γευσεις.