Προετοιμασια για σπουδες στην Αμερικη: τι πρεπει να γνωριζετε 2


Τα πιο κατω στοιχεια μου τα εχει προωθησει μια γνωστη μου και τα παραθετω ως εχουν:

1) ο ενδιαφερομενος θα πρέπει οπωσδήποτε να έχει περασμένα TOEFL (εξετάσεις για την αγγλική γλώσσα).  Ο βαθμός που απαιτειται είναι αναλόγως του πανεπιστημίου που ενδιαφερεται. Συνηθως πρεπει να ειναι πανω απο 600. Προσοχή γιατί αυτές ισχύουν μόνο για δύο χρόνια, άρα θα πρέπει να τις δωσει οχι νωριετερα απο τέλος της Β’ λυκείου αρχές Γ’ λυκείου.  Γενικα υπαρχουν πολλές εξεταστικές περιοδοι.

2) Αναλόγως πανεπιστημίου ισως χρειαστεί είτε SAT είτε ACT που είναι εξετάσεις τύπου aptitude tests, IQ tests.

3) Υπάρχουν πανεπιστήμια, συνήθως τα πιο γνωστά που εκτός από αυτές τις εξετάσεις θα πρέπει ο ενδιαφερομενος να εχει περασει και SAT in specific subjects (αναλόγως τι θέλει να σπουδάσει π.χ. φυσική ή ιστορία κλπ).  Αυτές ισχύουν για 5 χρόνια.  Δεν υπάρχουν συγκεκριμενα φροντιστηρια που να προσφερουν ειδική προετοιμασία για αυτές τις εξετάσεις, υπάρχουν όμως πολύ καλά βιβλία που μπορεί κανεις να προμηθευτει και να προετοιμαστεί επαρκως.

4) Διατιθενται πληροφορίες για το θεμα των σπουδεν και για αιτησεις υποτροφιας από το Fulbright Commission.

5) Επίσης ολες τις σχετικες πληροφοριες μπορεί κανεις να τα βρει στο www.educationusa.state.gov

Παρακαλω αν εχετε προσθετες πληροφοριες σχετικα, γραψτε τις στα σχολια και θα τις συμπεριλαβω στο αρθρο.

Sharing is caring!


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

2 thoughts on “Προετοιμασια για σπουδες στην Αμερικη: τι πρεπει να γνωριζετε

  • Elpida Vakaki-Emery

    Η προετοιμασια φακελλου αιτησης σε Πανεπιστημια της Αμερικης ειναι αρκουντως απαιτητηκη και με πιεστικες καταληκτικες ημερομηνιες, ιδιαιτερα αν θελει ο υποψηφιος να αξιολογηθει και για χορηγηση υποτροφιας. Η υποθεση αυτη δυσκολευει ιδιαιτερα στις περιπτωσεις οπου ο υποψηφιος δεν γνωριζει καλα Αγγλικα η/και δεν ειναι γνωστης των ειδικων απαιτησεων συνταξης των essays (μικρων γραπτων καταθεσεων προσωπικης εμπειριας) για καθε Πανεπιστημιο. Ενω υπαρχουν αρκετα φροντιστηρια στην Αθηνα (κυριως) για την προετοιμασια υποψηφιων για ACT/SAT/GRE/GMAT/TOEFL, λιγοι ειναι, δυστυχως, εκεινοι, που με εμπειρια, επαγγελματισμο και υπευθυνοτητα μπορουν να αναλαβουν ως Συμβουλοι για προετοιμασια υποψηφιοτητας σε Αμερικανικα Πανεπιστημια (ολο τον φακελο η συγκεκριμενα τα essays). Συμβαινει δηλαδη, καποιος να επιτυγχανει στις ειδικες αυτες εξετασεις, αλλα λογω μη ανταγωνιστικου η ελλειπη φακελου υποψηφιοτητος, να μην επιλεγεται απο τα Πανεπιστημια στα οποια θελει να εισαχθει. Αν καποιος χρειαζεται συμβουλη ακριβως σε αυτα τα θεματα,θα μπορουσε να επικοινωνησει μαζι μου, διοτι ειδικευομαι σε ακριβως αυτη την διαδικασια. Εξ αλλου τα ACT/SAT κλπ, αποτελουν ενα μερος απο εκεινα που αξιολογουνται σε εναν πληρη φακελλο υποψηφιοτητας. Ειναι μεσο, οχι αυτοσκοπος.

    • Savvas Konstantinidis Post author

      Ευχαριστω πολυ για τις χρησιμες διευκρινησεις και πληροφοριες.