Φτιάχνοντας το ιδιωτικό σας video club με το Plex


Εάν διατηρείτε αρχείο με ταινίες και τηλεοπτικές σειρές στον υπολογιστη σας, δοκιμάστε την εφαρμογη Plex.

Το Plex ειναι στην πραγματικότητα 2 προγράμματα: ένας media server που σας έπιτρεπει να οργανωσετε το περιεχόμενο σας (media library) και το προσφέρει για streaming σε συσκευές που βρίσκονται στο τοπικό σας δίκτυο, οπως smartphones, tablets, iPads, laptops, smart TVs κλπ.

Το Plex ειναι δωρεάν στη βασική του μορφή και απλα για όσους θέλουν υπάρχει συνδρομητικη υπηρεσία γυρω στα 30€ το χρόνο που σας επιτρέπει κάποιες επιπλέον λειτουργίες οπως το να αποθηκεύετε τοπικά στις φορητές σας συσκευες μέρος του περιεχομένου οπως καποια επεισόδια ή μια ταινια, αναλαμβάνοντας να κάνει και τη μετατροπή στο ανάλογο φορμά.

Η συνδρομητικη υπηρεσία σας επιτρέπει επίσης να συγχρονισετε το περιεχόμενο σας σε κάποιο online αποθηκευτικό χώρο οπως το Dropbox ή το Google Drive ή το Box.Net και με τον τροπο αυτο να έχετε πρόσβαση απο οποιοδήποτε σημείο στο Ίντερνετ.

Τα βασικα χαρακτηριστικά της δωρεάν έκδοσης σας επιτρέπουν να κάνετε streing το περιεχόμενο σας στις φορητες σας συσκευες που βρίσκονται στην εμβέλεια του ασυρμάτου σας δικτύου.

Αν διαθέτετε υποστηριζόμενη smartTV ή AppleTV μπορειτε να κάνετε streaming και προς την τηλεόραση σας.

Το πλεονέκτημα του Plex ειναι η ομορφιά του σχεδιασμού του, η ευκολία χρήσης, και το οτι μπορει να ανιχνεύει μονο του τους φακέλους που του δηλώνετε να διαχειρίζεται και να εντοπίζει μονο του το περιεχόμενο, να προσθέτει εξώφυλλα, υπότίτλους, σύνοψη της υπόθεσης και πολλες άλλες χρήσιμες πληροφορίες.

Μπορει επίσης για παράδειγμα να αντιληφθεί οτι μια ομάδα αρχείων αποτελούν ενα κύκλο επεισοδίων και να τα ομαδοποιήσει κατάλληλα.

Μπορειτε να κατεβάσετε το Plex απο την επίσημη διεύθυνση του.

Αν αποφασίσετε να το δοκιμάσετε μην διστάσετε να μου απευθύνετε οποιαδήποτε απορία.

20140103-182303.jpg

Sharing is caring!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.