Oreganon drying – Αποξηραινοντας Ριγανη


Τη ριγανη για να την αποξηρανεις, την κοβεις φρεσκια και μυρωδατη απο το φυτο, σε μεγαλα κλαδια, την κανεις ενα ματσακι και τη δενεις με ενα σπαγγακι ή ενα λαστιχακι. Και αναποδα την κρεμας μεσα ή εξω απο το σπιτι, να τη βλεπει το φως να την πειραζει.

Και περιμενεις λιγες μερες.

Κι οταν σου φανει οτι αποξηραθηκε, περιμενεις λιγες μερες ακομα.

Και προσεχεις μην την μαδησεις κατα λαθος. Και δεν την πειραζεις ως οτου να ξεραθει.

Και μετα τη ξεκρεμας και προσεκτικα την μαδας μεσα σε ενα σακουλακι, και της βγαζεις το κλαδι και ειναι ετοιμη.

Και δεν φοβασαι να βαλεις λιγη μεσα σε ολων των λογιων τα ελληνικα πιατα, που την εχουν αναγκη.

20130701-074529.jpg

Sharing is caring!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.