Μια ακόμη εύκολη συνταγή που συνδυάζει θαλασσινές με γήινες γεύσεις.
Υλικά
- 500γρμ. μυδια κατεψυγμενα χωρις το κελυφος
- 500ml passata (τριμμενη ντοματα)
- 3 φρεσκα κρεμμυδακια κομμενα σε λωριδες
- 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
- 50ml Vodka
- 2 κουτ. σουπας Worcestershire sauce
- το χυμο ενος λεμονιου
- λιγο βασιλικο ψιλοκομμενο
- (προαιρετικα) 2 πιπερια τσιλι ψιλοκομμενη
- αλατι και πιπερι
- ενα πακετο ζυμαρικα λαζανακι ή μπαβετε
Εκτέλεση
- βγαζουμε λιγη ωρα τα μυδια να ξεπαγωσουν
- σε ενα μεγαλο μπωλ, ριχνουμε την passata και στη συνεχεια ολα τα υπολοιπα υλικα – εκτος τα ζυμαρικα και τα μυδια
- σε ενα μεγαλο τηγανι, βαζουμε να σιγο-βρασουν για λιγη ωρα τα μυδια για φυγουν τα πολλα υγρα τους
- βαζουμε τα ζυμαρικα να βρασουν για 10′
- προσθετουμε στα μυδια την σαλτσα και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να βρασουν τα μακαρονια.
- σερβιρουμε τα μακαρονια με μια γενναιοδωρη δοση της σαλτσα με τα μυδια απο πανω.
Καλή όρεξη!