Google+ η νεα πλατφορμα κοινωνικης δικτυωσης – ελατε να συναντηθουμε


Τι ειναι το Google+;
Ειναι η νεα ιντερνετικη πλατφορμα/εφαρμογη κοινωνικης δικτυωσης απο την Google.

Ειναι κατι σαν το Facebook;
Ειναι ακριβως κατι σαν το Facebook με πολλα και καινοτομα χαρακτηριστικα και πλεονεκτηματα.

Ποια ειναι η δνση του Google+;
http://plus.google.com

Δεν με αφηνει να κανω εγγραφη, λεει οτι πρεπει να λαβω προσκληση!
Προς το παρον δεν εχει διατεθει απεριοριστα σε ολο τον κοσμο, αλλα απαιτει να σε προσκαλεσει καποιος που ειναι ηδη εγγεγραμμενος χρηστης, οποτε το μονο που εχετε να κανετε ειναι μου ζητησετε να σας στειλω μια προσκληση, στελνοντας μου email στην δνση: sconstand@yahoo.com αναφεροντας την δικη σας email δνση (συνηθως οχι επαγγελματικη ).

Χρειαζεται να ειμαι εγγεγραμμενος χρηστης της Google;
Ναι, απαιτει να αποκτησετε αν δεν εχετε ηδη, λογαριασμο στην Google, τυπου user@gmail.com. Ειναι δωρεαν, το αποκτατε πανευκολα και δεν εισαστε υποχρεωμενοι να καταργησετε οποια δνση email ειχατε ως τωρα ουτε να κοινοποιησετε την δνση αυτη σε κανεναν, θα την χρησιμοποιειτε μονο για να παιρνετε προσβαση στην εφαρμογη Google+.

Ωραια, μπηκα. Τι περισσοτερα κανει απο το Facebook;
Κατ’αρχην η πλατφορμα βρισκεται την περιοδο αυτη σε ραγδιαια φαση βελτιωσεων και εμπλουτισμου και τα χαρακτηριστικα της και οι υπηρεσιες που προσφερει αλλαζουν διαρκως.
Σε γενικες γραμμες τα σημαντικοτερα killer features σε σχεση με τις αλλες πλατφορμες Facebook/Twitter ειναι:

  • παρεχει την δυνατοτητα δημιουργιας ομαδων (circles) των ατομων με τα οποια επικοινωνειτε, δηλαδη σε αντιθεση με το Facebook, ολοι οι φιλοι δεν ειναι ισοι μεταξυ τους. Αυτο σημαινει πως οποτεδηποτε μοιραζεστε κατι στο G+ διαλεγεται ποιοι απο τους κυκλους σας θα το δουν. Επισης μπορειτε να καθορισετε απο τα προσωπικα σας στοιχεια ποιοι θα μπορουν να δουν ποια. Γενικα λυνει με ενα πολυ πιο απλο και αποτελεσματικο τροπο θεματα privacy που απετραπαν πολυ κοσμο να ασχοληθει με τα  κοινωνικα δικτυα και πολλες φορες δυσαρεστουσαν εμας που ασχολουμασταν.
  • παρεχει την λειτουργια Hangouts, που προκειται για web video conferencing, με πολλαπλους συμμετεχοντες, που απο μονο του δεν ειναι καποια νεα φιλοσοφια, αλλα μεσω του Google+ μπορει να γινει ευκολα και απλα.
  • παρεχει σημαντικες βελτιωσεις και διευκολυνσεις στο να διαχειριζομαστε και να μοιραζομαστε δικες μας φωτογραφιες και βιντεο με αλλους, αξιοποιοντας τις δυνατοτητες της πλατφορμας Google Picasa που δεν ειναι καινουργια, εχει πολυ δυνατα χαρακτηριστικα, υπαρχει και χρησιμοποιειται εδω και πολλα χρονια και μεταξυ αλλων προσφερει και προγραμμα για Windows/Max/Linux για  ευκολο ανεβασμα/κατεβασμα του υλικου μας. Εχει πολυ δυνατα χαρακτηριστικα face recognition και δεν θελει να σκεφτει πολυ κανεις οτι καθως θα αρχισει ο κοσμος να μοιραζεται  τις φωτογραφιες του στο Google+ ξαφνικα θα αρχισουμε να βλεπουμε φωτογραφιες με το προσωπο μας πουεχουν τραβηξει καποιοι φιλοι μας σε καμια αλλη περιπτωση δεν θα τις ανακαλυπταμε.

Απο κινητο πως θα το χρησιμοποιησω;
Προς το παρον υπαρχει mobile site για ολα τα internet connected smartphones και διατιθεται και native app για Android smartphones. Στην Αμερικη εχει διατεθει και native app για iPhone/iPad, συντομα θα το εχουμε και στην Ελλαδα.

Με το Twitter πως συγκρινεται;
Ακριβως επειδη επιτρεπει την διαβαθμιση της ιδιωτικοτητας των πληροφοριων που δημοσιευουμε, και της σχεσης που εχουμε με τους αλλους χρηστες, παρεχει ομοια χαρακτηρικα οπου κατ’αρχην οι χρηστες μπορουν να διαθεσουν το περιεχομενο τους σε “δημοσια θεα” αν το επιθυμουν, και οποιοσδηποτε χρηστης μπορει να τους “παρακολουθει” και να εχει προσβαση στο περιεχομενο αυτο, χωρις να χρειαζεται να γνωριζονται ή να εχουν μεταξυ τους καποια συγκεκριμενη ή καν αμφιδρομη σχεση (δηλ. δεν χρειαζεται να ειναι “φιλοι” μεταξυ τους και να μοιραζονται τα παντα, οπως στο Facebook). Αυτο ειναι το αντιστοιχο με το να κανεις “Follow” καποιον στο Twitter, αρα λοιπον μπορει να αποτελεσει και πλατφορμα για “content  curation” οπως λεγεται (“διαλογη περιεχομενου;”).

Τι αλλο να περιμενω; ποιο ειναι το μελλον;
Τις δυνατοτητες του Google+ τις ανακαλυπτουμε καθημερινα και πολλες ακομη δεν τις γνωριζουμε καν. Το σιγουρο ειναι οτι μετα απο τις αποτυχιες των πειραματων GoogleBuzz και GoogleWave, και ουσιαστικα κλεβοντας πετυχημενες ιδεες απο τον χωρο του ιντερνετ, σε συνδυασμο με τις δικες της τεχνολογιες και δυνατοτητες, η Google αυτη την στιγμη διαθετει ενα πολυ ισχυρο ανταγωνιστη στον χωρο.

Η επιτυχια του εγχειρηματος θα εξαρτηθει απο την ικανοτητας της Google να εξασφαλισει την ασφαλεια των πληροφοριων και την ιδιωτικοτητα των συνδρομητων της υπηρεσιας.

Θεμα αποδοχης απο το κοινο δεν τιθεται. Ολος ο κοσμος γνωριζει την εταιρια, πολλα εκατομμυρια παγκοσμιως τηρουν ηδη λογαριασμο και εμπιστευνται τα δεδομενα τους στην Google, και ηδη μεσα σε λιγες μονο εβδομαδες λειτουργιας και ακομη και σε περιορισμενη προσβαση συμμετοχης μεσω προσκλησης, εχει μαζεψει μερικες δεκαδες εκατομμυρια χρηστες.

Για να αποτυχει το Google+, πρεπει να γινουν πολυ μεγαλα λαθη. Που προσωπικα δεν το περιμενω.

Και φυσικα αναμενουμε ισως και μεχρι το τελος του χρονου, να ανοιξει η πλατφορμα σε ολο τον κοσμο.

Για αυτο λοιπον σας προσκαλω να συναντηθουμε στο Google+. Αν δεν εχετε ακομη λαβει προσκληση στειλτε μου ενα email με την δνση σας ή γραψτε στα σχολια.

Sharing is caring!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.