Μια πανευκολη και πεντανοστιμη συνταγη που θα ενθουσιασει μικρους και μεγαλους.
Υλικά:
- 800γρμ. φιλετο στηθος κοτοπουλο
- ενα ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια
- μια κονσερβα μανιταρια ή φρεσκα περιπου 150γρμ.
- 300ml ζωμο κοτας
- 1-2 κουταλιες αλευρι για ολες τις χρησεις
- 2 κουταλακια μουσταρδα σε σκονη Colman’s ή αλλη μαρκα αλλα αγγλικου τυπου όχι γαλλικη!
- 2 κουταλιες creme fraiche ή στραγγιστο γιαουρτι
- λιγο φρεσκο θυμαρι
- 1/3 μοσχοκαρυδο τριμμενο
- αλατι, πιπερι
- ελαιολαδο, βουτυρο
- 2 φύλλα ζυμη σφολιατα
- 1 αυγο
Εκτέλεση:
- προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμους κελσιου
- κοβουμε το κοτοπουλο σε λωριδες.
- σωταρουμε το κοτοπουλο για 3 περιπου λεπτα σε ενα μεγαλο τηγανι μαζι με 3-4 κουταλιες ελαιολαδο και 1 κουταλια βουτυρο,
- ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδακια και τα μανιταρια σε φετες και τα προσθετουμε στο τηγανι μαζι με 1 κουταλια αλευρι και ανακατευουμε.
- προσθετουμε στο τηγανι 2 κουταλακια σκονη μουσταρδα Colman’s, 1 γεματο κουταλι creme fraiche ή γιαουρτι στραγγιστο και τα 300ml ζωμου κοτας και ανακατευουμε καλα.
- προσθετουμε τα φυλλαρακια απο το φρεσκο θυμαρι, 1/3 τριμμενο μοσχοκαρυδο και αλατο-πιπερο και το αφηνουμε να σιγοβρασει για 5-7 λεπτα.
- τοποθετουμε το πρωτο φυλλο σφολιατας σε ενα ταψι ή χαμηλο πυρεξ λιγο μικροτερο απο το φυλλο και το τοποθετουμε για 5′ στο φουρνο για να ψηθει λιγο στην αρχη και στη συνεχεια…
- βγαζουμε το ταψι απο τον φουρνο και βαζουμε μεσα την γεμιση απλωνοντας την ομοιομορφα και τοποθετουμε απο πανω το αλλο φυλλο και το διπλωνουμε καλα στις ακρες για να κλεισει.
- χτυπαμε το αυγο καλα και αλειφουμε με αυτο ολη την επιφανεια της πιττας μας.
- ψηνουμε την πιττα στο φουρνο για 15′-20′ περιπου ή μεχρι να ροδισει απο πανω.
- οταν την βγαλουμε απο τον φουρνο, αφηνουμε να κρυωσει λιγο πριν την κοψουμε.
Καλη ορεξη!