Αυτονομο Audi TTS ολοκληρωνει την διαδρομη στο Pikes Peak, Colorado, χωρις οδηγο


Τον περασμενο Σεπτεμβριο, η ομαδα της Audi, Stanford University, Volgswagen Electronics καταφερε να ολοκληρωσει τον στοχο της: να ολοκληρωσει ενα αυτονομο Audi TSS, το οποιο μπορεσε να αναρριχηθει σε αποσταση 15 χλμ. της διασημης διαδρομης αγωνων ραλυ, το Pikes Peak International Hill Climb, χωρις οδηγο, και χωρις να σταματησει.

Το αυτονομο οχημα, με ισχυ 265bhp, ολοκληρωσε την διαδρομη, που περιλαμβανε και ειδικη διαδρομη σε χωματοδρομο, μεσα σε 27 λεπτα. Την ιδια διαδρομη εκτιμαται οτι ενα εμπειρος οδηγος αγωνων, θα μπορουσε να ολοκληρωσει το πολυ σε 17 λεπτα με το ιδιο αυτοκινητο.

Το επιτευγμα αυτο της ομαδας της Audi, εχει στοχο την εξελιξη συστηματων που μπορει μελλοντικα να χρησιμοποιηθουν συμπληρωματικα σε οχηματα, για να βοηθουν οδηγους σε περιπτωσεις εκτακτου αναγκης, να φτασουν σε ασφαλες σημειο. Δηλαδη να μαθαινουν απο την οδηγικη συμπεριφορα του οδηγου και να τον συμπληρωνουν, οπως γινεται και με τους αυτοματους πιλοτους στα συγχρονα αεροσκαφη. Δεν αποτελει σκοπο του προγραμματος η κατασκευη συστηματος για την εξ ολοκληρου αντικατασταση του οδηγου.

Διαβαστε ολο το αθρο απο στο engadget.com.

Sharing is caring!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.