Απίθανοι Κεφτέδες Κοτόπουλο Παρμεζάνα – Amazing Chicken Parmesan Meatballs


Οταν βλεπεις μια φωτογραφια καποιου εδεσματος στο Pinterest μπορεις να μονο να φανταστεις ποια πραγματικα θα ηταν η γευση του. Εγω με την συγκεκριμενη συνταγη δεν αρκεστηκα στο να φανταζομαι. Επρεπε να την δοκιμασω και να μαθω στα αληθεια τι γευση εχουν αυτα τα υπεροχα κεφτεδακια.
Και την μοιραζομαι μαζι σας γιατι αξιζει να την δοκιμασετε. Κανει ενα υπεροχο Σαββατοκυριακατικο μεσημεριανο αλλα στεκεται ανετα και σε καποιο τραπεζι μαζι με καποιο αναλογο συνοδευτικο, σαλατα και ισως καποιο ζυμαρικο ή ρυζι.
Οι ποσοτητες των υλικουν αρκουν για να φτιαξετε 16-18 μεγαλους κεφτεδες, περιπου 3-4 εκατ. διαμετρο. Επειδη ειναι μεγαλοι κεφτεδες, ανα μεριδα αναλογουν 2-3 το πολυ. Οποτε η συνανταγη σερβιρει 6-8 ατομα. Μπορειτε φυσικα να προσαρμοσετε τις ποσοτητες αναλογως των αναγκων σας.
Υλικα
  • 1 κιλο κιμα κοτοπουλο
  • 1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
  • 1 κουπα ψιλοτριμμενη παρμεζανα
  • 1 κουπα τριμμενη φρυγανια
  • το ξυσμα 1 λεμονιου
  • 2 κουτ. σουπ. ψιλικομμενο μαιντανο
  • 1 ψιλοκιμμενο κρεμμυδι
  • 1 ψιλοκομμενο σκορδο
  • 2 αυγα χτυπημενα
  • αλατι και πιπερι
και για την σαλτσα πριν και μετα απο το ψησιμο:
  • 1 βαζακι σαλτσα ντοματα –  ετοιμη του εμποριου ή μπορειτε να χρησιμοποιησετε μια δικη σας σπιτικη σαλτσα ντοματας.
  • λιγο ελαιολαδο.
  • 100γρ, παρμεζανα ψιλοτριμμενη.
Εκτελεση
  • Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 200 βαθμους.
  • Ανακατευουμε πολυ καλα, σε ενα μεγαλο μπωλ, ολα τα υλικα εκτος απο της σαλτσας.
  • Φτιαχνουμε κεφτεδες σχετικα μεγαλους – δηλ. ιταλικου τυπου – περιπου 3-4 εκατ. διαμετρο, και τους τοποθετουμε σε ενα ταψι σε αντικολλητικο χαρτι.
  • Σε ενα μπωλ ανακατευουμε 2-3 κουταλιες σαλτσα ντοματα και 5-6 κουταλιες ελαιολαδο.
  • Με ενα πινελο μαγειρικης, αλειφουμε καλα ολους τους κεφτεδες.
  • Ψηνουμε στους κεφτεδες για περιπου 15′.
  • Βγαζουμε το ταψι απο τον φουρνο και προσθετουμε λιγη ακομη σαλτσα ντοματα.
  • (στο σημειο αυτο μπορουμε να προσθεσουμε στο ταψι μας και αντιστοιχο αριθμο απο φετες μοτζαρελας).
  • Συνεχιζουμε το ψησιμο για περιπου ακομη 5′.
  • Αδειαζουμε την υπολοιπη σαλτσα ντοματας σε ενα μικρο κατσαρολακι και την ζεσταινουμε. Προσθετουμε στο τελος τα 100γρ. παρμεζανας.
  • Αφαιρουμε τα κεφτεδακια απο το ταψι και τα βαζουμε σε μια πιατελα. Τα περιχυνουμε με την ζεστη σαλτσα ντοματας.
  • Σερβιρουμε προαιρετικα με λιγη ακομη παρμεζανα απο πανω.

Την αυθεντικη καταχωρηση για την συνταγη που μετεφρασα και προσαρμοσα, μπορει να βρειτε εδω.

Sharing is caring!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.