Μολις απεκτησα ενα Mac – τωρα τι κανω;


Image

Τα πρωτα βηματα σου οταν αποκτησεις εναν υπολογιστη Mac θα ειναι τα εξης:

1. ανοιγεις προσεκτικα το κουτι και αφαιρεις τα υλικα συσκευασιας, ετοιμαζεις τα καλωδια φορτισης και τυχον περιφερειακα, οθονη, πληκτρολογιο, ποντικι – καλο ειναι να συνδέσεις το καλώδιο τροφοδοσίας μεσω φίλτρου/σταθεροποίητη ρεύματος.

2. ακολουθεις τα βηματα της Apple για την ενεργοποιηση και καταχωρηση του υπολογιστη.
θα χρειαστει να εχεις διαθεσιμο καποιο WiFi access point και τους κωδικους για να συνδέσεις τον Mac.
επισης θα
χρειαστει να εχεις διαθεσιμους τους κωδικους για το Apple ID το οποιο θα χρησιμοποιήσεις στο Mac Appstore, iCloud κλπ.

3. εαν εχεις αγορασει επεκταση εγγυησης (Apple Protection Plan) κανείς το σχετικο registration απο το μενου Apple->About this Mac->Support

4. κανείς αρχικα ολα τα System Updates απο το πάνω αριστερό κουμπί και κατεβαζωλεις και τα προγραμματα iWork – Keynote, Numbers & Pages απο το App Store που ειναι δωρεαν αλλα ισως να μην ειναι ακομη εγκατεστημενα.

5. απο την επιλογή System Preferences ρυθμίζεις τη περιοχη/γλωσσα του συστήματος και συνδυασμου πληκτρων για εναλλαγη γλωσσας Command~

6. συνδέσεις στο Mail app τα email accounts μου, εκτος αν θα χρησιμοποιήσεις το Microsoft Outlook ή καποιο webmail περιβάλλον.

7. τρέχεις το iTunes και συγχρονιζεις το iPhone/iPad σου. θα χρειαστει φυσικα πρώτα να μεταφέρεις τυχόν περιεχόμενο οπως μουσική στο iTunes.

8. εαν χρησιμοποιείς Google Drive / Dropbox το κατεβαζεις και το εγκαθιστας για να ξεκινησει ο συγχρονισμος και να μεταφερθουν τα αρχεια σου στον τοπικο δισκο του υπολογιστη.

9. επιλέγεις εναν εξωτερικο δισκο USB με χωρητικοτητα 200-500GB και ενεργοποιεις τα αυτοματα backups μεσα απο το Time Machine.

10. δεν ειναι απαραίτητη η εγκατασταση προγραμματος Antivirus – το OSX διαθετει ηδη ενα πολυ καλο firewall και γενικα τα virus που κυκλοφορουν για Windows δεν μπορουν να προσβαλουν ευκολα ενα Mac

11. εαν εχεις προμηθευτει το Microsoft Office 2011, χρειαζεται πχ. στο Outlook να ρυθμίσεις καποιο email account και εαν προερχεσαι απο καποιο Windows PC με Outlook, θα χρειαστει να κανείς Export το αρχειο μηνυματων σου και Import στον αντιστοιχο Outlook for Mac.
Επισης θα χρειαστει να κατέβασεις και να εγκαταστησεις ξεχωριστα τον ελληνικο ορθογραφο για Office 2011 for Mac.

Εάν χρειάζεσαι βοήθεια με τα πιο πάνω γράψε την απορία σου στα σχόλια.

Δες επισης:

Σκεφτομαι να αγορασω εναν Apple Mac….

Sharing is caring!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.