Τα καλυτερα προγραμματα για “οπτικο” σερφαρισμα στο ιντερνετ.
Ανεξαρτητα απο το προσωπικα σας ενδιαφεροντα, σιγουρα θα επωφεληθειτε απο τον πιο κατω συντομο οδηγο, των πιο δημοφιλων προγραμματων για να ανακαλυπτετε συναρπαστικο και ενδιαφερον περιεχομενο, στο Ιντερνετ.
Το ιδιαιτερο χαρακτηριστικο των προγραμματων που σας προτεινω, ειναι η γραφικη απεικονιση του αρθρου με χρηση εικονων, σε συνδυασμο με κειμενο και σχολια αλλων χρηστων, κατι που κανει το περιβαλλον τους ιδιαιτερα ευχαριστο και διυσδητικο.
Σας τα παρουσιαζω με αντιστροφη σειρα της προσωπικης μου προτιμησης.
10. News360 (iOS, Android, Web)
Κυριως ειδησεογραφικο περιεχομενο.
9. News Republic (iOS, Anrdoid)
Κυριως ειδησεογραφικο περιεχομενο.
Πολυ ευχρηστο περιβαλλον οπου μπορουμε να επιλεξουμε καποιες θεματικες ενοτητες και επιπλεον να ορισουμε λημματα μεσα στα αρθρα για παρακολουθηση.
8. Zite (iOS, Android)
Η ομαδα της Zite εχει εξαγοραστει πλεον απο την Flipboard και συνεπως δεν προσφερεται σαν ξεχωριστη υπηρεσια.
7. Google+ (iOS, Android, Web)
Το πολυ γνωστο πλεον κοινωνικο δικτυο της Google μπορει να αποτελεσει μια απεραντη πηγη οπτικου περιεχομενου. Παρεχονται απειρες πηγες ειδησεογραφιας και καλλιτεχνικου περιχομενου που μπορειτε να παρακολουθησετε (follow/subscribe).
6. Feedly (iOS, Android, Firefox, Chrome)
Προκειται για ενα browser extension και mobile apps που σας παρουσιαζει με ομορφο και ευχρηστο τροπο τα RSS feeds που εχετε στο Google Reader (μπορειτε να προσθετε και νεα feeds απευθειας απο το περιβαλλον του Feedly) ή σας προτεινει θεματικες ενοτητες για να παρακολουθησετε.
5. Google Currents (iOS, Android)
Μια εφαρμογη οπτικα πανεμορφη και πλουσια σε θεματικες ενοτητες.
4. 500px.com (iOS, Android, Web)
Προκειται για την κατεξοχην κοινοτητα των καλυτερων φωτογραφων του κοσμου, οπου φιλοξενουνται φυσικα και οι πιο εντυπωσιακες φωτογραφιες στον κοσμο μεσα απο μια αντιστοιχα καλαισθητη και ευχρηστη εφαρμογη.
3. Stumble Upon (iOS, Android, Web)
Βασισμενο σε θεματα ενδιαφεροντος που αρχικα δηλωνετε, το Stumble Upon σας προτεινει με καθε πατημα του κουμπιου και μια επομενη ιστοσελιδα και αναλογα αν σας αρεσει ή οχι, εσεις αποφασιζετε, χτιζει σταδιακα τις ιδιατερες σας προτιμησεις για να σας προτεινει τελικα περιεχομενο ολο και πιο σχετικο με τα δικα σας γουστα και παντα διαλεγμενο απο οτι καλυτερο υπαρχει στον παγκοσμιο ιστο.
2. Flipboard (iOS, Android)
Ενα πολυ ομορφο “εικονικο” περιοδικο – ακομα και η εναλλαγη των ενοτητων/αρθρων γινεται με την μορφη page flipping (ξεφυλλισμα σελιδων) εξ ου και το ονομα.
Μπορει να χρησιμοποιησει ως πηγες για το περιεχομενο του υπηρεσιες κοινωνικων δικτυων, flickr και αλλα, και να σας προτεινει.
1. Pinterest (iOS, Android, Web)
Φημολογειται οτι εδω και μηνες η πλειψηφια του internet referral traffic (δηλαδη το καναλι απο το οποιο ανακαλυπτουν οι χρηστες νεο περιεχομενο στο ιντερνετ) δεν ειναι πλεον το Google Search αλλα το Pinterest.
Γιατι; Απλά διοτι ειναι η ομορφοτερη και πιο ευχαριστη στην χρηση εφαρμογη για οποιοδηποτε κυριολεκτικα θεμα μπορει να σας ενδιαφερει. Φωτογραφια, ταξιδια, μαγειρικη/ζαχαροπλαστικη, σπορ, επιστημη, τεχνολογια/gadget, στο Pinterest υπαρχει κατι για ολους.
Βασισμενο στην ιδεα των pinboard – πινακες οπου κολλαει κανεις φωτογραφιες και αποκομματα – αλλα και με πολυ ισχυρο κοινωνικο στοιχειο – μπορω να ανακαλυψω και να παρακολουθησω τα pinboards αλλων χρηστων με παρομοια με εμενα ενφδιαφεροντα, προσφερει μια πολυ διαφορετικη και εθιστικη εμπειρια που σε κανει να κολλα για ωρες.
Ελπιζω να δοκιμασετε καποιες απο τις πιο πανω υπηρεσιες και θα χαρω πολυ να μου πειτε τα σχολια σας ή αν πιστευετε οτι εχω παραλειψει να αναφερω καποιαν.