Τι νεα απο την Apple?


Πελάτες, μέτοχοι και ανταγωνιστές της Apple όλοι αρχίζουν να νοιώθουν νευρικότητα εδώ και καιρό. Η αγαπημένη μας εταιρία τεχνολογίας δείχνει τελευταία να καθυστερεί με την επόμενη της καινοτομία.

Στο μεταξύ η φημολογία οργιάζει: νέο φθηνό iPhone5C, κάποιου είδους wearable iWatch, τηλεόραση smart, καινούργιο εξελιγμένο iPhone 5S ή ακόμη και iPhone 6…πολλά αλλά…

Ομως απο την ίδια την Apple καμία ένδειξη για την επόμενη της κίνηση. Και φυσικά αυτή η μυστικόπαθεια ίσχυε και επι εποχής Jobs, όμως τώρα με τον Cook στο τιμόνι δεν είναι ίδια τα πράγματα.

Η Apple έχει ήδη δεχτεί αρκετές κριτικές για τις πρόσφατες κινήσεις της, όπως λχ. το φιάσκο με τα Apple Maps ή τις περίεργες σχεδιαστικές αλλαγές (flat user interface) στο περιβάλλον του iOS 7 που φαίνονται να προβληματίζουν τους ειδικούς και να ξενιζουν τους χρήστες.

Και φυσικά εκτός απο αυτά, το γεγονός ότι έχουμε πλέον πολύ καιρό να δούμε κάποια ουσιαστική καινοτομία, κάποιο πρωτοποριακό ή επαναστατικό προϊόν όπως μας έχει συνηθίσει. Για να μην αναφέρω ότι όλες οι τελευταίες εκδόσεις των προϊόντων αποτελούν ουσιαστικά οριακές βελτιώσεις και τίποτα το ανατρεπτικό.

Και τα διαστήματα μεταξύ των ανακοινώσεων ολοένα να μεγαλώνουν. Η τελευταία πληροφορία που έφτασε σε εμένα αναφέρει για πιθανή ανακοίνωση νέων προϊόντων ίσως στις 10 Σεπτεμβρίου. Αλλά δεν ελπίζουμε και για πολλά.

Ενώ στο μεταξύ οι ανταγωνιστές Samsung και Google-Motorola συνεχίζουν την κατακτητικη τους εκστρατεία στα χωράφια της Apple. Για την συμμαχία Nokia-Microsoft δεν βλέπω κάτι συνταρακτικο, και ακούγεται ότι η Blackberry ήδη αναζητά πιθανό στρατηγικό αγοραστή, μάλλον το πείραμα με το BBOS10 απέτυχε.

Ορισμένοι πάντως κρίνουν ότι η Apple έχει στερέψει απο ηγεσία. Γιατί καινοτόμες ιδέες πάντα υπάρχουν, απλά πρέπει να βρίσκεται κοντά τους κάποιος με διορατικότητα (βλ. Steve) για να τις προσελκυσει, να τις αναγνωρίσει, να τις φίλτραρει και να τις βγάλει έξω στην αγορά με pizazz και χαρισματικο εντυπωσιασμό. Και αυτό το άτομο δεν φαίνεται να βρίσκεται μέσα στην Appe αυτή τη χρονική στιγμή.

Το διάστημα που θα ακολουθήσει μεχρι το τέλος του 2013 θα είναι καθοριστικό για το μέλλον της Apple και ειδικά για την ηγεσία της.

Ολοι οι παλιοί θαυμαστές της ελπίζουμε αυτο το φθινόπωρο όλα αυτά που γράφω να διαψευσθούν και περιμένουμε κάτι να μας εντυπωσιάσει.

Sharing is caring!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.