Μυδο-μακαρονάδα με σάλτσα Bloody Mary


Μια ακόμη εύκολη συνταγή που συνδυάζει θαλασσινές με γήινες γεύσεις.

Υλικά

  • 500γρμ. μυδια κατεψυγμενα χωρις το κελυφος
  • 500ml passata (τριμμενη ντοματα)
  • 3 φρεσκα κρεμμυδακια κομμενα σε λωριδες
  • 2 σκελιδες σκορδο ψιλοκομμενες
  • 50ml Vodka
  • 2 κουτ. σουπας Worcestershire sauce
  • το χυμο ενος λεμονιου
  • λιγο βασιλικο ψιλοκομμενο
  • (προαιρετικα) 2 πιπερια τσιλι ψιλοκομμενη
  • αλατι  και πιπερι
  • ενα πακετο ζυμαρικα λαζανακι ή μπαβετε

Εκτέλεση

  1. βγαζουμε λιγη ωρα τα μυδια να ξεπαγωσουν
  2. σε ενα μεγαλο μπωλ, ριχνουμε την passata και στη συνεχεια ολα τα υπολοιπα υλικα – εκτος τα ζυμαρικα και τα μυδια
  3. σε ενα μεγαλο τηγανι, βαζουμε να σιγο-βρασουν για λιγη ωρα τα μυδια για φυγουν τα πολλα υγρα τους
  4. βαζουμε τα ζυμαρικα να βρασουν για 10′
  5. προσθετουμε στα μυδια την σαλτσα και αφηνουμε να σιγοβρασει μεχρι να βρασουν τα μακαρονια.
  6. σερβιρουμε τα μακαρονια με μια γενναιοδωρη δοση της σαλτσα με τα μυδια απο πανω.

Καλή όρεξη!

Sharing is caring!

Related posts:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *