μυρωδάτα Μεξικάνικα Μπισκότα – σε λιγότερο από 30′ 1


Μια παραπλανητικα ευκολη συνταγη που φτιαχνει νοστιμοτατα μπισκοτα.

 

Θα χρειαστειτε:
1 κουπα λυωμενο βουτυρο (βιταμ ή κερκυρας), αλλα να μην εχει καψει
1 κουπα ζαχαρη άχνη
1 κουπα τριμμενη καρυδοψιχα (ή δοκιμαστε με τριμμενο φουντουκι)
2 κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις
2 βανιλεττα ή 1  κουταλακι βανιλια
(μην ρωτησει κανεις ποσο ειναι μια κουπα, γιατι δεν εχει σημασια, αφου θα χρησιμοποιησετε την ιδια κουπα για ολα τα συστατικα, η αναλογια θα ειναι σωστη, αρα οτι κουπα και να χρησιμοποιησετε ειναι σωστη.

Παρασκευη:
– αφου λυωσουμε το βουτυρο σε ενα μικρο τηγανακι, σε μικρη θερμοκρασια, το ανακατευουμε σε ενα αλλο σκευος μαζι με τη ζαχαρη άχνη και τα βανιλεττα.
– προσθετουμε  την τριμμενη καρυδοψιχα και στο τελος το αλευρι και τα ανακατεουμε καλα με πηρουνι, δεν χρειαζεται μιξερ ή κατι αναλογο. Ενα πηρουνι ειναι αρκετο.
– σε ενα ταψι απλωνουμε αντικολλητικο χαρτι και πλαθουμε μπισκοτακια διαμετρου 8-10 εκατοστων και παχους περιπου 5 χιλιοστων. Μπορουμε να χρησιμοποιησουμε καλουπια για να φτιαξουμε και διαφορετικα σχηματα.
– αφου εχουμε προθερμανει τον φουρνο στους 180 βαθμους, ψηνουμε για 10-12 λεπτα, στους 180. δεν τα αφηνουμε να παραψηθουν γιατι θα πετρωσουν. Αν στα  12 λεπτα μας φαινονται πολυ μαλακα, ειναι φυσιολογικο καθοτι μολις κρυωσουν θα σφιξουν κι αλλο.
– αφου κρυωσουν καλα, πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη για το “χιονισμενο εφε” και σερβιρουμε.

Ταιριαζουν τέλεια με καφεδακι…

Την αρχικη συνταγτη βρηκα στην ιστοσελιδα nowords.com, μεσω του pinterest.com

Sharing is caring!

Related posts:


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

One thought on “μυρωδάτα Μεξικάνικα Μπισκότα – σε λιγότερο από 30′

  • Katerina

    Λοιπόν, είναι πραγματικά μία πανεύκολη συνταγή!!!! Τα μπισκότα έγιναν καταπληκτικά !!!!!
    Εναλλακτικά αντί να πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη μπορείτε να τα βουτήξετε σε κουβερτούρα που θα έχετε λιώσει σε μπεν μαρί !

    ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!