Η πεντανοστιμη κοτοπιττα του Jamie Oliver


 

Μια πανευκολη και πεντανοστιμη συνταγη που θα ενθουσιασει μικρους και μεγαλους.

Υλικά:

  • 800γρμ. φιλετο στηθος κοτοπουλο
  • ενα ματσακι φρεσκα κρεμμυδακια
  • μια κονσερβα μανιταρια ή φρεσκα περιπου 150γρμ.
  • 300ml ζωμο κοτας
  • 1-2 κουταλιες αλευρι για ολες τις χρησεις
  • 2 κουταλακια μουσταρδα σε σκονη Colman’s ή αλλη μαρκα αλλα αγγλικου τυπου όχι γαλλικη!
  • 2 κουταλιες creme fraiche ή στραγγιστο γιαουρτι
  • λιγο φρεσκο θυμαρι
  • 1/3 μοσχοκαρυδο τριμμενο
  • αλατι, πιπερι
  • ελαιολαδο, βουτυρο
  • 2 φύλλα ζυμη σφολιατα
  • 1 αυγο

Εκτέλεση:

  1. προθερμαινουμε τον φουρνο μας στους 200 βαθμους κελσιου
  2. κοβουμε το κοτοπουλο σε λωριδες.
  3. σωταρουμε το κοτοπουλο για 3 περιπου λεπτα σε ενα μεγαλο τηγανι μαζι με 3-4 κουταλιες ελαιολαδο και 1 κουταλια βουτυρο,
  4. ψιλοκοβουμε τα κρεμμυδακια και τα μανιταρια σε φετες και τα προσθετουμε στο τηγανι μαζι με 1 κουταλια αλευρι και ανακατευουμε.
  5. προσθετουμε στο τηγανι 2 κουταλακια σκονη μουσταρδα Colman’s, 1 γεματο κουταλι creme fraiche ή γιαουρτι στραγγιστο και τα 300ml ζωμου κοτας και ανακατευουμε καλα.
  6. προσθετουμε τα φυλλαρακια απο το φρεσκο θυμαρι, 1/3 τριμμενο μοσχοκαρυδο και αλατο-πιπερο και το αφηνουμε να σιγοβρασει για 5-7 λεπτα.
  7. τοποθετουμε το πρωτο φυλλο σφολιατας σε ενα ταψι ή χαμηλο πυρεξ λιγο μικροτερο απο το φυλλο και το τοποθετουμε για 5′ στο φουρνο για να ψηθει λιγο στην αρχη και στη συνεχεια…
  8. βγαζουμε το ταψι απο τον φουρνο και βαζουμε μεσα την γεμιση απλωνοντας την ομοιομορφα και τοποθετουμε απο πανω το αλλο φυλλο και το διπλωνουμε καλα στις ακρες για να κλεισει.
  9. χτυπαμε το αυγο καλα και αλειφουμε με αυτο ολη την επιφανεια της πιττας μας.
  10. ψηνουμε την πιττα στο φουρνο για 15′-20′ περιπου ή μεχρι να ροδισει απο πανω.
  11. οταν την βγαλουμε απο τον φουρνο, αφηνουμε να κρυωσει λιγο πριν την κοψουμε.

Καλη ορεξη!

 

 

Sharing is caring!

Related posts:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *